Social Business

I Danmark går alt for mange potentielle ressourcer og menneskelige værdier tabt. Især blandt mennesker fra ressourcesvage og forsømte baggrunde. Det minimerer vores velfærd og den økonomiske bæredygtighed.

I Danmark udgør 92 % små og mellemstore virksomheder rygraden af dansk erhverv.

 

se hvordan vi arbejder med social business

Derfor har Det Lærende Fængsel særligt fokus på at udvikle og designe social business modeller. Virksomheder især for mennesker der hænger på kanten af samfundet, men bestemt ikke uden evner til, at få indfriet deres potentiale.

Praktisk foregår det sådan at vi inhouse udvikler og designer forskellige social business modeller via Design Thinking metoder, Prototyping og Franchise konceptet. Kompetencerne henter vi fra DLF´s professionelle, nationale og internationale netværk. Hvis modellerne viser sig at være bæredygtige vil de blive adskilt fra Det Lærende Fængsel og fremad fungerer som egene selvstændige social business.

Målet er, at udvikle og designe nye social business modeller der også er med til, at skabe flere nye sociale business ved en procentmæssig økonomisk aftale mellem de bæredygtige sociale business og DLF. Investeringerne kan komme fra investeringsselskaber der arbejder med social impact fonds.

Sådan arbejder vi med CSR